På svenska
SOTE-sopimus
SOTE-sopimus 2022–2025, voimassa 1.2.2024 lukien

Liite 1 Johto- ja esihenkilötehtävät

Johto- ja esihenkilötehtävät

1 § Soveltamisala

Tätä liitettä sovelletaan johto- ja esihenkilötehtäviä pääasiassa tekeviin.


Soveltamisohje

Hinnoittelun ulkopuoliset

Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon hallinnollinen tai ylin johto on palkkahinnoittelun ulkopuolinen. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi johtava hoitaja, johtava ylihoitaja, hallintoylihoitaja, hoitotyönjohtaja, sosiaalijohtaja, sosiaalityön johtaja, lääkehuollon johtotehtävässä toimiva (esim. sairaala-apteekkari, proviisori) sekä nimikkeestä riippumatta vastaavaa tehtävää tekevä.

Eräiden ryhmien hinnoittelun ulkopuolisista ks. liite 2 1 §:n soveltamisohje.

Hinnoittelun ulkopuolisen palkkauksen määrittämisestä, ks. SOTE-sopimuksen palkkausluvun 8 § ja 17 § soveltamisohjeineen.


2 § Palkkahinnoittelu

Johtotehtävät

Johtotehtävässä toimivan päätehtävänä on johtaminen, kehittäminen ja koordinointi määrätyllä toimialueella tai toimintayksikössä. Tehtävään voi kuulua henkilöstön työn johtaminen ja suunnittelu. Tehtävään voi sisältyä johdettavan tai vastuulla olevan yksikön tai alueen toimintaa koskeva päätöksenteon valmistelu ja päätöksenteko. Johtotehtävässä toimiva johtaa työtä pääsääntöisesti esihenkilöiden välityksellä.

Tähän ryhmään voivat kuulua esimerkiksi ylihoitaja, palvelujohtaja, palveluyksikön johtaja, vastuualue- tai palvelupäällikkö, johtava sosiaalityöntekijä sekä nimikkeestä riippumatta vastaavaa tehtävää tekevä.

Pätevyys: Viranhaltijalta/työntekijältä edellytetään korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa opistoasteista tutkintoa.

S1JOH100

1.2.2024

1.6.2024

 

4 100,00 

4 193,07 

 


        
 

 

Esihenkilötehtävät

Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvien päätehtävänä on henkilöstön työn johtaminen ja suunnittelu sekä omaa yksikköä koskeva päätöksenteon valmistelu tai päätöksenteko. Suurissa yksiköissä alaisena voi olla myös esihenkilöasemassa olevia. Tehtäviin voi kuulua myös alan asiantuntijatehtävien hoitamista taikka potilas- tai asiakastyötä.

Tähän ryhmään kuuluu selkeästi esihenkilöasemassa toimiva viranhaltija/työntekijä. Näitä voivat olla esimerkiksi osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, palveluesihenkilö, toimintayksikön esihenkilö, vastaava sosiaaliohjaaja, vastaava ohjaaja, palveluvastaava, johtava sosiaalityöntekijä, johtava kuraattori sekä nimikkeestä riippumatta vastaavaa tehtävää tekevä.

Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluu myös ensihoidon kenttäjohtaja.

Pätevyys: Viranhaltijalta/työntekijältä edellytetään korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa opistoasteista tutkintoa.

S1ESI100

1.2.2024

1.6.2024

 

3 430,00 

3 507,86 

 

 

 


 

Työnjohdolliset tehtävät

Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvien päätehtävänä on päivittäisen toiminnan suunnittelu ja kehittäminen sekä asiakasprosessien ja henkilöstön päivittäisen työn organisointi ja johtaminen ilman esihenkilövastuuta. Tehtäviin voi kuulua myös alan asiantuntijatehtävien hoitamista taikka potilas- tai asiakastyötä. Näitä voivat olla esimerkiksi apulaisosastonhoitaja, vastaava sairaanhoitaja, vastaava ohjaaja, vastaava sosiaaliohjaaja, työnjohdollinen tiimivastaava sekä nimikkeestä riippumatta vastaavaa tehtävää tekevä.

Pätevyys: Viranhaltijalta/työntekijältä edellytetään korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa opistoasteista tutkintoa.

S1TYT100

1.2.2024

1.6.2024

 

3 100,00 

3 170,37