Uutinen

Kunta- ja hyvinvointialan työmarkkinatoimijat koolla Lappeenrannassa

Perinteisen Lappeenranta-seminaarin aiheita on ovat muun muassa työmarkkinoiden muutokset sekä tulevaisuuden työelämä.

Lappeenrannan kaupunki kuvattuna linnoitukselta. Kuva: Lappeenrannan kaupunki.

Kuva: Lappeenrannan kaupunki.

Kunta- ja hyvinvointialan johto, kehittäjät ja henkilöstön edustajat kokoontuvat elokuun lopulla Lappeenrannassa. Joka toinen vuosi pidettävä Lappeenranta-seminaari kokoaa yhteen yli 600 alan ammattilaista keskustelemaan kunta- ja hyvinvointialan työelämän kehittämisestä.

Seminaari järjestetään 22.–23. elokuuta 2024. Tämänvuotisen seminaarin teemana on Kehittyvä, inhimillinen ja tuloksellinen kunta- ja hyvinvointialuetyö.  

Seminaarissa käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja työmarkkinoiden muutoksia sekä esimerkiksi tekoälyä. Kantavana teemana on myös kunta- ja hyvinvointialuetyön tärkeys ja merkittävyys julkisena sijoituksena.

Mukana on nimekkäitä puhujia, kuten valtakunnansovittelija Anu Sajavaara ja työhyvinvoinnin parissa työskentelevä tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta. Seminaarin järjestävät Lappeenrannan kaupunki yhteistyössä KT:n, kunta- ja hyvinvointialan palkansaajajärjestöjen sekä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kanssa.  

– Seminaarissa nostetaan esiin kunta- ja hyvinvointialan muutosta ja jatkuvaa kehitystä. Henkilöstön hyvinvoinnin kannalta on tärkeää nostaa esiin kuntien ja hyvinvointialueiden onnistumisia ja mahdollisuuksia kustannussäästöjen rinnalle, sanoo KT:n työelämän kehittämisestä vastaava johtaja Anna Kukka.

Tavataan Lappeenrannassa!