Tiedote 7.1.2025 Hyvinvointialueet uudistavat palveluitaan – liikkuvat ja etäpalvelut tuovat hoidon lähemmäs asiakkaita Hyvinvointialueet lisäävät liikkuvia ja etäpalveluita. Tavoitteena on helpottaa hoitoon pääsyä ja tarjota palveluita esimerkiksi harvaan asutuilla alueilla.
Uutinen 10.12.2024 Kuntien työntekijät voivat aiempaa paremmin Kunnat ovat kasvattaneet vetovoimaansa: 79 prosenttia kuntien työntekijöistä suosittelisi tuttavilleen omaa työnantajaansa. Näin kertoo tuore Kunta10-tutkimus.
Uutinen 19.4.2024 KT-lehti 2/2024 on ilmestynyt – teemana johtajan työhyvinvointi Johtajan työhyvinvointia käsittelevässä teemanumerossa rekrytointi- ja henkilöstöjohtaja Niina Herttuala ja kunnanjohtaja Johanna Mäkelä kertovat, miten he pitävät huolta työhyvinvoinnistaan ja miten esihenkilötkin tarvitsevat tukea työssäjaksamiseen.
Uutinen 10.4.2024 Esihenkilöt voivat kehittää sote-alan työkykyjohtamista uusilla työkaluilla Työterveyslaitos on julkaissut kaksi uutta työkalua, joilla voidaan kehittää työkykyjohtamista ja tukea työntekijöiden palautumista sote-alalla. Molemmat työkalut ovat maksutta työpaikkojen käytettävissä.
Uutinen 19.1.2024 Ensimmäiset tutkimustulokset hyvinvointialueiden työhyvinvoinnista eivät osoita suuria muutoksia Hyvinvointialueiden toiminnan käynnistäminen vuonna 2023 ei johtanut suuriin muutoksiin työoloissa tai työssä, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksista. Uudistus on vasta alussa, ja siiä onnistutaan parhaiten huolehtimalla työntekijöiden työkyvystä ja ottamalla työntekijät mukaan muutoksen suunnitteluun.
Uutinen 18.9.2023 Liikkuva työelämä -viikko muistuttaa työn tauottamisen tärkeydestä Liikkuva työelämä -viikkoa vietetään 18.–24.9.2023. Viikon teemana on tauot. Ne parantavat työntekijöiden työtehoa, jaksamista ja hyvinvointia.
Uutinen 22.8.2023 Nuorten työhyvinvointia tuetaan parhaiten vahvistamalla heidän voimavarojaan Työterveyslaitos on julkaissut työpaikoille suositukset nuorten työhyvinvoinnin tukemiseksi. Tutkimushankkeessa kehitettiin myös ryhmävalmennus nuorille työntekijöille sekä verkkokoulutus esihenkilöille. Valmennus ja verkkokoulutus ovat työkaluja, joiden avulla työpaikoilla voidaan opetella toimimaan suositusten mukaisesti.
Uutinen 4.4.2023 Luottamus, vuoropuhelu ja hyvä johtaminen rakentavat maailman parasta työelämää TYÖ2030-ohjelmassa etsittiin vuosina 2019–2023 keinoja, joilla suomalaisesta työelämästä tehdään maailman parasta. Ohjelma kokosi viisi ratkaisua toimintatapojen uudistamiseen. Luottamuksen, vuoropuhelun ja hyvän johtamisen lisäksi menestyksekkääseen työelämään tarvitaan luovuutta ja yhdessä oppimista.
Uutinen 2.3.2023 Asiantuntijatyön rajaamiseen etsitään ratkaisuja tutkimushankkeessa Työn ylipursuaminen tarkoittaa ilmiötä, jossa työtä on liikaa ja sen rajaaminen on vaikeaa. Työterveyslaitos tutkii Ylipursuavasta olennaiseen -hankkeessa, miten työn ylipursuaminen näkyy asiantuntijatyössä ja työtä voisi rajata paremmin. KT on edustettuna hankkeen ohjausryhmässä.
Uutinen 26.1.2023 Työelämä paranee pitkäjänteisellä kehittämisellä Työterveyslaitoksen Kunta 10- ja Mitä kuuluu? -tutkimukset antavat suuntaa työelämän kehittämiselle. Kunta- ja hyvinvointialoilla kannattaa nyt tukea työstä palautumista sekä nuorten jaksamista. Tutkimustulokset osoittavat myös, että pitkäjänteinen kehittäminen on tuottanut hyviä tuloksia johtamisessa ja sitä kannattaa jatkaa.
Työelämän kehittäminen 3/2024 E2 Tutkimuksen selvitys paljastaa, että nuoret arvostavat koulutuksen mukaista työnkuvaa