Koulutus
-
Koulutus, webinaari

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus lainsäädännön näkökulmasta

Webinaari järjestetään tiistaina 28.1.2025 klo 9–12.

Koulutus on kohdennettu kunnille, kuntayhtymille, hyvinvointialueille, hyvinvointiyhtymille ja yrityksille.

Koulutuksen kohderyhmä ja tavoitteet

KT-yhteyshenkilöt, henkilöstöhallinnon ja hallinnon asiantuntijat, esihenkilöt, lähiesihenkilöt ja -johtajat, henkilöstöpäälliköt ja -johtajat, toimialajohto, ylin johto, kehittämisen asiantuntijat, työsuojelupäälliköt.

Koulutuksen tavoitteena on luoda työnantajille viitekehys tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain soveltamisesta ja soveltumisesta kunnissa, hyvinvointialueilla ja yrityksissä.

Koulutuksen tavoitteena on myös saada syvällisempää näkemystä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien tekemisen tueksi.

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Koulutuksessa keskustellaan siitä, miten syrjinnän kiellot vaikuttavat työ- ja virkasuhteen elinkaaren eri vaiheissa, kuten esimerkiksi rekrytoidessa, työntekijöiden jäädessä perhevapaille, sekä lomautus- ja irtisanomistilanteissa.  

Yhtenä koulutuksen tärkeänä aiheena on myös tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien tekeminen lainsäädännön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustavoitteiden näkökulmasta.

Aamupäivän aikana käydään myös läpi myös mitä työnantajalle voi seurata siitä, että työnantaja rikkoo tasa-arvolaissa tai yhdenvertaisuuslaissa asetettuja syrjinnän kieltoja.

Kouluttajina ovat KT:n työmarkkinajuristi Johanna Antikainen ja työmarkkina-asiamies Canelia Wessman.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutus on KT:n jäsenyhteisöille maksuton. Koulutukseen ilmoittaudutaan henkilökohtaisilla Linja-tunnuksilla.  

Siirry tästä ilmoittautumaan KT:n tapahtumaportaaliin.

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia KT Linjaan, voit pyytää niitä osoitteesta toimisto@kt.fi.

Ilmoittautuminen koulutukseen on 24.1. klo 16 mennessä, minkä jälkeen emme valitettavasti voi ottaa vastaan ilmoittautumisia.

Osallistujan webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille koulutusta edeltävänä päivänä.  

Esitysmateriaalit ovat saatavilla KT Linjassa ennen koulutusta, viimeistään koulutuspäivänä. Tästä koulutuksesta ei tehdä tallennetta. Materiaalit ovat saatavilla KT Linjassa 28.2.2025 saakka.