Tapahtuma
-
Helsinki
Kuntatalo

Kuntamarkkinat 2024

Kuntamarkkinat 2024

Kuntamarkkinat järjestetään Kuntatalolla 18.-19.9.2024. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi.

Kuntamarkkinoilla kohtaavat kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjät ja asiantuntijat sekä tapahtuman kumppanit. Tapahtuman sykkeessä on esillä erilaisia hankkeita, julkisen sektorin organisaatioita, etujärjestöjä ja eri toimialojen yrityksiä.

Ohjelmakattaus on yksi koko tapahtuma-alan suurimmista Suomessa. Keskiviikkoaamun perinteisiin kuuluu suosittu puoluejohtajien paneeli. Kohtaaminen, jota seurataan tarkasti paikan päällä ja valtakunnallisissa uutiskanavissa. Ohjelmasisällön suunnittelussa ja järjestämisessä ovat mukana Kuntaliitto, Hyvinvointialueyhtiö Hyvil, Kuntalehti ja kumppanit.

KT:n ohjelma Kuntamarkkinoilla

KT:lla on oma osasto näyttelyalueella. Lisäksi järjestämme Kuntamarkkinoiden aikana ajankohtaisia tietoiskuja eri tiloissa Kuntatalolla. Keskiviikon työmarkkinaseminaaria varten on varattu iso luentosali, jonne mahtuu noin 200 henkilöä. 


Keskiviikkona 18. syyskuuta

klo 9.30–9.50: KT valvoo kuntien, hyvinvointialueiden ja yritysten etua, neuvottelujohtajat Henrika Nybondas-Kangas ja Anna Kukka. Tietoiskua voi seurata paikan päällä tilassa: A3.25. Tilaan mahtuu 50 henkilöä.


klo 14–15.30: KT:n työmarkkinaseminaari 

Perinteinen työmarkkinaseminaari järjestetään Kuntatalon 1. kerroksessa (Iso Luentosali). Tervetuloa paikan päälle! Työmarkkinaseminaari striimataan avoimena, joten sitä voi seurata myös suorana Kuntamarkkinoiden sivuilla. Linkki päivittyy.

Työmarkkinaseminaarin ohjelma:

Sopimusneuvottelut työmarkkinamuutosten ja talouden paineissa

  • Ajankohtaiskatsaus: toimitusjohtaja Markku Jalonen, KT 
  • Kommenttipuheenvuorot: hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen, OmaHäme​ ja Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen

Ovatko henkilöstöpulan ratkaisut jo olemassa?​

  • Alustuspuheenvuoro: alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, TEM
  • Paneelikeskustelu: pääekonomisti Juho Ruskoaho (KT), neuvottelujohtaja Anna Kukka (KT) ja henkilöstöjohtaja Eija Pienimäki, Seinäjoki​

Torstaina 19. syyskuuta

Klo 9.30–9.50: Kunta-alan päätöksentekijä työnantajan edustajana, neuvottelujohtaja Anne Kiiski ja neuvottelujohtaja Hannu Freund
Tietoiskua voi seurata tilassa A 3.2., jonne mahtuu 30 henkilöä.


Klo 12–12.20: KT palvelee kuntien ja hyvinvointialueiden omistamia yrityksiä, neuvottelujohtaja Hannu Freund, asiakkuuksien ja kehittämisen asiantuntija Anniina Tuomi
Tietoiskua voi seurata tilassa A 3.2., jonne mahtuu 30 henkilöä.  


Klo 12.30–12.50: Palkkausjärjestelmät uudistuvat, miksi ja miten? Neuvottelujohtaja Henrika Nybondas-Kangas, johtava työmarkkina-asiamies Virpi Taavitsainen.
Tietoiskua voi seurata tilassa A 3.2., jonne mahtuu 30 henkilöä.  


Klo 13.00–13.20: Miten organisaatiouudistukseen voi valmistautua? Esimerkkinä TE2024-uudistus, kehittämispäällikkö Jaana Näsänen ja työllisyys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Patrik Tötterman. Tietoiskua voi seurata tilassa A 3.2., jonne mahtuu 30 henkilöä.  

Ilmoittautuminen

Kuntamarkkinoille tulee ilmoittautua tapahtuman verkkosivujen kautta. 

Kuntamarkkinat on ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, kuntaomisteisten organisaatioiden (omistus 51 % tai enemmän) valtakunnallisten yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä seurakuntien edustajille. Tapahtuma on ilmainen myös Kuntatalolla työskenteleville.

Ilmoittaudu tapahtumaan Kuntamarkkinat.fi-sivuston kautta >