Muusikot 2022–2025, voimassa 1.5.2022 lukien

Kunta-alan muusikkojen virka- ja työehtosopimukset koskevat kaupunginorkestereissa työskenteleviä muusikkoja ja kapellimestareita. Sopimusten piirissä on noin 700 viranhaltijaa ja työntekijää.

Verkkojulkaisun ISBN 978-952-7465-31-8

Kunta-alan muusikkojen virka- ja työehtosopimusten 2022–2025 allekirjoituspöytäkirja

1 § Sopimuksen voimassaoloaika ja sopimuksen mahdollinen irtisanominen

Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.5.2022–30.4.2025. Sopimuksen voimassaolo jatkuu 30.4.2025 jälkeen vuoden kerrallaan, jollei sitä kirjallisesti irtisanota viimeistään kuusi viikkoa ennen sopimuskauden päättymistä.

Irtisanomisesta huolimatta tämän sopimuksen määräykset ovat voimassa, kunnes yhteisesti todetaan neuvottelujen uudesta sopimuksesta päättyneen tai joku sopijaosapuoli kirjallisesti ilmoittaa katsovansa neuvottelut päättyneiksi.

2 § Sopimuskorotukset vuonna 2022

1 mom. Yleiskorotus 1.6.2022 lukien

Muusikon tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan 1.6.2022 lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 46 euroa, kuitenkin vähintään 2,0 prosenttia. KVTES:n palkkausluvun 11 §:n mukaista henkilökohtaista lisää korotetaan 2,0 prosentilla.

Osa-aikatyössä tehtäväkohtaisen palkan korotus on samassa suhteessa alempi kuin muusikon työaika on virka- tai työehtosopimuksen mukaista täyttä säännöllistä työaikaa lyhyempi.

2 mom. Tilapäiset muusikot

Tilapäisten muusikkojen palkkioita korotetaan 1.6.2022 1,98 prosentilla.

3 mom. Keskitetty järjestelyerä 1.10.2022

Järjestelyerän suuruus on 0,53 prosenttia. Järjestelyerästä käytetään 0,03 prosenttiyksikköä perhevapaauudistuksen kustannuksiin.

Järjestelyerän käytöstä on sovittu, että kuukausipalkkaisen muusikon tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan 1.10.2022 lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 0,5 prosenttia, tällöin myös KVTES:n palkkausluvun 11 §:n mukaista henkilökohtaista lisää korotetaan 0,5 prosentilla.

Tilapäisten muusikkojen palkkioita korotetaan 1.10.2022 vastaavasti 0,5 prosentilla.

3 § Sopimuskorotukset 2023

1 mom. Yleiskorotus 1.6.2023

Muusikon tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan 1.6.2023 lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 1,5 prosenttia. KVTES:n palkkausluvun 11 §:n mukaista henkilökohtaista lisää korotetaan 1,5 prosentilla.

Osa-aikatyössä tehtäväkohtaisen palkan korotus on samassa suhteessa alempi kuin muusikon työaika on virka- tai työehtosopimuksen mukaista täyttä säännöllistä työaikaa lyhyempi.

2 mom. Tilapäiset muusikot

Tilapäisten muusikkojen palkkioita korotetaan 1.6.2023 1,89 prosentilla.

3 mom. Paikallinen järjestelyerä 1.6.2023

Paikallinen järjestelyerä on 0,4 prosenttia kunta-alan muusikkojen kuukausipalkkaisten virka- ja työehtosopimuksen palkkasummasta. Jos paikallisen erän jakamisesta ei päästä yksimielisyyteen, jaosta päättää työnantaja.

4 mom. Perälauta 2023 sopimuskorotuksiin

Vuoden 2023 lopulliset sopimuskorotukset (mahdollinen ylittyminen 1,9 prosentin osalta) määräytyvät vastaavalla tavalla kuin Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2022–2025 allekirjoituspöytäkirjan 3 §:n 4 momentissa on sovittu.

4 § Sopimuskorotukset vuonna 2024 

1 mom. Yleiskorotus 1.6.2024 lukien

Muusikon tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan 1.6.2024 lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 1,5 prosenttia. KVTES:n palkkausluvun 11 §:n mukaista henkilökohtaista lisää korotetaan 1,5 prosenttia.

Osa-aikatyössä tehtäväkohtaisen palkan korotus on samassa suhteessa alempi kuin muusikon työaika on virka- tai työehtosopimuksen mukaista täyttä säännöllistä työaikaa lyhyempi.

2 mom. Tilapäiset muusikot

Tilapäisten muusikkojen palkkioita korotetaan 1.6.2024 1,89 prosentilla.

3 mom. Paikallinen järjestelyerä 1.6.2024

Paikallinen järjestelyerä on 0,4 prosenttia kunta-alan muusikkojen kuukausipalkkaisten virka- ja työehtosopimuksen palkkasummasta. Jos paikallisen erän jakamisesta ei päästä yksimielisyyteen, jaosta päättää työnantaja.

4 mom. Perälauta 2024 sopimuskorotuksiin

Vuoden 2024 lopulliset sopimuskorotukset (mahdollinen ylittyminen 1,9 prosentin osalta) määräytyvät vastaavalla tavalla kuin Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2022–2025 allekirjoituspöytäkirjan 4 § 4 momentissa on sovittu.

5 § Paikallisten järjestelyerien menettelyt

1 mom. Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen

Paikallista järjestelyerää kohdennettaessa ensisijaisia tavoitteita ovat pai-kallisten palkkausjärjestelmien edelleen kehittäminen, paikallisten palkkaus-epäkohtien korjaaminen sekä tuloksellisuutta edistävien toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyjen tukeminen.

Paikallisia järjestelyeriä käytetään tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin ja/tai henkilökohtaisiin lisiin tai vastaaviin korotuksiin.

3 mom. Paikallisen järjestelyerän laskeminen

Paikallisen järjestelyerän suuruus lasketaan tämän sopimuksen piiriin kuuluvien palkkasummasta mahdollisimman tavan¬omaiselta kuukaudelta.

4 mom. Paikallisen järjestelyerän täytäntöönpano ja neuvottelumenettely

Paikallisen työnantajan edustajat ja Muusikkojen liiton edustajat neuvottelevat paikallisen järjestelyerän käyttämisestä. Neuvotteluissa on tarkoitus antaa henkilöstölle tosiasiallinen vaikutusmahdollisuus ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan yksimielisyyteen kuulemalla tasavertaisesti neuvotteluosapuolia.

Osapuolet neuvottelevat paikallisen järjestelyerän käytöstä tarkoituksiin, jotka on mainittu tämän allekirjoituspöytäkirjan 5 §:n 1 momentissa. Neuvotteluista laaditaan pöytäkirja, josta käy ilmi osapuolten näkemykset mahdollisine perusteluineen.

Jollei asiasta päästä yksimielisyyteen, työnantaja päättää paikallisen järjestelyerän käytöstä tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin ja/tai henkilökohtaisiin lisiin tai vastaaviin korotuksiin.

6 § Perhevapaauudistus

Kunta-alalle on sovittu perhevapaauudistuksesta johtuvia muutoksia kunta-alan yleiseen virka- ja työehtosopimukseen, jotka koskevat myös muusikkojen kuukausipalkkaisten virka- ja työehtosopimuksen soveltamisalalla olevia. Asiaa on selvitetty tarkemmin KVTES:n allekirjoituspöytäkirjassa ja sen liitteessä.

7 § Matkakustannusten korvaukset

Matkakustannusten korvausmääriä tarkistetaan sopimuskauden aikana sen lisäksi mitä KVTES:n liitteessä 16 on erikseen määrätty, noudattaen soveltuvin osin verohallinnon em. korvausten tarkistuksia koskevia päätöksiä.

8 § Ammattiyhdistysjäsenmaksujen periminen

Työntekijät    

Ammattiyhdistyksiin kuuluvien työntekijöiden jäsenmaksujen perinnässä noudatetaan 1.5.2022 annettuja ohjeita (KT:n yleiskirje 4/22).

9 § Jatkuva neuvottelumenettely

Sopijaosapuolet noudattavat sopimuskauden aikana jatkuvan neuvottelu-menettelyn periaatteita osapuolten esille ottamissa virka- ja työehto-sopimusasioissa.

10 § Sopimuskaudella toimivat työryhmät

Sopijaosapuolet ovat sopineet muusikkojen palkkausjärjestelmän kehittämistä koskevasta työryhmätyöskentelystä. Lisäksi sopijaosapuolet ovat sopineet työryhmätyöskentelystä yleisötyötä koskien. Tavoitteena on tarkastella III luvun 10 §:n määräyksen (työskentely pienemmässä kokoonpanossa) mahdollisesta tarkentamisesta työajan käytön ja tehtäväkuvan tarkoituksenmukaisuuden sekä riittävän harjoitusajan osalta.  Edellä mainittua yleisötyötä koskien on sovittu, että sopimuskaudella perustetaan sopijaosapuolten sekä työnantajien ja työntekijöiden edustajista koostuva työryhmä, joka selvittää yleisötyön kokonaisuutta ja tekee yhteisen ohjeistuksen yleisötyötä koskien. Sopimuskauden työryhmässä tarkastellaan tarpeen mukaan myös muita sopijaosapuolten tärkeiksi katsomia kysymyksiä. Näitä kysymyksiä voivat olla esimerkiksi tekijänoikeuksiin sekä soitinkorvauksiin liittyvät kysymykset.

11 § Tarkistettujen palkkojen maksaminen

Tarkistetut palkat, palkkiot ja lisät maksetaan ensimmäisen kerran viimeis-tään kahden kuukauden kuluessa sekä taannehtivat korotusmäärät viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarkistuksen voimaantulosta. Niissä suurissa työnantajissa, joissa laskentateknisistä syistä ei palkkioiden ja lisien osalta voida noudattaa edellä mainittuja ajankohtia, maksetaan asianomaiset ensimmäiset tarkistuserät viimeistään kolmen kuukauden kuluessa sekä taannehtivat korotusmäärät viimeistään neljän kuukauden kuluessa voimaantulosta.

12 § Sopimuksen irtisanominen päättymään ennen 30.4.2025

Jos Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) 2022–2025 sopimuskausi päättyy aikaisemmin kuin 30.4.2025 Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja pääsopijajärjestöjen (JUKO ja JAU) tekemään pöytäkirjaan 8.6.2022 perustuen, on myös Kunta-alan muusikkojen virka- ja työehtosopimukset 2022–2025 irtisanottavissa päättymään samaan ajankohtaan kuin KVTES 2022–2025.
    
Helsingissä 20. kesäkuuta 2022

KUNTA- JA HYVINVOINTIALUETYÖNANTAJAT KT

SUOMEN MUUSIKKOJEN LIITTO RY

Kunta-alan kuukausipalkkaisten muusikkojen virka- ja työehtosopimus 2022–2025

I luku Yleinen osa

1 § Soveltamisala

1 mom. 

Tämä sopimus koskee toistaiseksi voimassa olevassa ja vähintään neljän viikon palvelussuhteessa olevia kaupunginorkesterien, kaupunginkvartettien ja kaupunginteattereiden orkesterien muusikoita. Tätä sopimusta voidaan soveltaa perustellusta syystä luottamusmiehen suostumuksin myös vähintään kahden viikon palvelussuhteeseen siten kuin työnantaja ja muusikko sopivat.


Soveltamisohje

Tässä sopimuksessa tarkoitettuja muusikoita nimitetään jäljempänä orkesterin jäseniksi.


2 mom. 

Orkesterin jäsenten palvelussuhteessa noudatetaan muuten soveltuvin osin kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) määräyksiä soveltamisohjeineen, lukuun ottamatta luvun III 2, 5–17, 18 § 2 mom., –23, 25–28 ja 31-35 §:n määräyksiä.       


Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 § 3 momentin soveltamisohjeeseen

KVTES:n V luvun (virka- ja työvapaat sekä perhevapaat) 11 § 3 momentin soveltamisohjeessa on todettu, että Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT suosittelee kunnille ja kuntayhtymille, että ne myöntävät pääsopijajärjestöjen ylimpien päättävien elinten kokouspäiville osallistumiseen virka- tai työvapaata säännöllisen työajan ansioita vähentämättä, milloin niissä käsitellään virka- tai työehtosopimusasioita ja milloin se on viraston tai laitoksen toiminnan kannalta mahdollista. Tällaisiksi ylimmiksi päättäviksi elimiksi katsotaan kaupunginorkesterien muusikkojen sopimusalalla Suomen Muusikkojen Liitto ry:n hallitus, liittovaltuusto ja liittokokous.


2 § Työhönotto

1 mom.

Orkesterin jäseneksi pyrkivän on suoritettava koesoitto. Asiantuntijalautakunta suorittaa hakijoiden ehdollepanon. Työnantajaa edustavien jäsenten lisäksi asiantuntijalautakunnassa on Suomen Muusikkojen Liitto ry:n edustaja, jonka matka- ja kokouskustannuksista vastaa ko. liitto.

2 mom. 

Työsuhteen ehdoista sovitaan yleensä kirjallisesti.

II luku Työaika

3 § Säännöllinen työaika

1 mom. 

Orkesterin jäsenen säännöllinen työaika on viikossa enintään 36 tuntia, josta vähintään kuusi tuntia varataan henkilökohtaista harjoittelua, työvälineiden kunnossapitoa sekä muuta soittokunnon ylläpitämistä varten.

2 mom. 

Henkilökohtaista harjoittelua ym. varten varattua kuuden tunnin aikaa ei oteta huomioon vuorokautista työaikaa laskettaessa lisä- tai ylityöperusteena.

3 mom. 

Säännöllinen työaika on vuorokaudessa enintään kuusi tuntia, jota voidaan kahtena päivänä viikossa pidentää yhdellä tunnilla.

4 mom. 

Niillä viikoilla, joihin sisältyy KVTES:n III luvun 7 §:n 3 momentissa mainittu arkipyhä, työaika on 7 tuntia 12 minuuttia lyhyempi. Työajan lyhennys toteutetaan ao. viikolla tai jonain muuna aikana, jos toiminnalliset syyt sitä edellyttävät.

4 § Työajan sijoittelu ja työohjelma

1 mom. 

Kahden tunnin harjoituksen aikana on 15 minuutin tauko, kolmen tunnin harjoituksen aikana on 20 minuutin tauko, neljän tunnin harjoituksen aikana on yksi 15 ja yksi 20 minuutin tauko, viiden tunnin harjoituksen aikana on kaksi 15 minuutin taukoa ja yksi 20 minuutin tauko.

2 mom. 

Jos päivittäinen työaika jakautuu kahteen jaksoon, jaksojen välillä on vähintään kahden tunnin tauko. Pakottavissa tapauksissa, kuten työnantajan juhla- tai edustustilaisuuksissa tai vierailevista solisteista aiheutuvissa yllättävissä tilanteissa, voidaan tästä poiketa. Tällöin jaksojen välinen aika katsotaan työajaksi.

3 mom. 

Osa-aikaisen orkesterin jäsenen päivittäistä työaikaa ei saa jakaa kolmea tuntia lyhyempiin jaksoihin.

4 mom. 

Työnantaja vahvistaa työohjelmaan 10 päivää vuodessa harjoitteluaikaa soittokunnon ylläpitämiseksi.


Soveltamisohje

Harjoitteluaika sijoitetaan vuosiloman/vuosilomaosien yhteyteen.


5 mom. 

Työohjelma annetaan tiedoksi orkesterin jäsenelle, mikäli mahdollista kuusi viikkoa kuitenkin vähintään 14 vuorokautta ennen kutakin työviikkoa.

6 mom. 

Tämän pykälän määräyksistä voidaan poiketa sopimalla luottamusmiehen kanssa.

5 § Poikkeuksellisen työajan korvaus

Orkesterin jäsenelle maksetaan kello 23.00:n jälkeen tehdystä työstä ensimmäiseltä tunnilta 50 prosentilla ja seuraavilta tunneilta 100 prosentilla korotettu palkka.

6 § Tuntipalkan laskeminen

Tuntipalkka lasketaan jakamalla kalenterikuukauden varsinainen palkka luvulla 130.

III luku Palkkaus

7 § Peruspalkka

1 mom. 

Orkesterien jäseninä toimivien muusikoiden peruspalkat määrätään/sovitaan tehtävien perusteella tehtävänimikkeittäin seuraavasti:

Kuukausipalkkaisten muusikoiden peruspalkat
   

1.6.2022

€/kk

1.10.2022

€/kk

4 43 01 21 8

I konserttimestari

2 748,95

2 762,69

4 43 01 22 8

Muut konserttimestarit,
soolosoittaja
ja äänenjohtaja

2 324,92

2 336,54

4 43 01 31 8

Varaäänenjohtaja

2 149,16

2 159,91

4 43 01 32 8

Ensiviulun soittaja

2 149,16

2 159,91

4 43 01 33 8

Soittaja

2 092,05

2 102,51

2 mom. 

Samaa tehtävää tekevien orkesterin jäsenten peruspalkkoja ei tule määritellä perusteettomasti erisuuruisiksi.

3 mom. 

Orkesterin jäsenelle, joka on soitinryhmänsä ainoa jäsen, maksetaan palkka vähintään kuten äänenjohtajalle. Jos soitinryhmässä on äänenjohtaja ja yksi tai useampia orkesterin jäseniä, maksetaan palkka yhdelle orkesterin jäsenelle varaäänenjohtaja-nimikkeen mukaisesti.

8 § Siirto vähemmän vaativaan tehtävään

Orkesterin jäsen, joka on täyttänyt 50 vuotta ja ollut orkesterin jäsenenä vaativassa tehtävässä 15 vuotta, voidaan suostumuksellaan työnantajan harkinnan mukaan siirtää vähemmän vaativaan tehtävään orkesterissa palkkaetuuksia vähentämättä.

9 § Työskentely solistisessa yhtyeessä

Työskentelystä solistisessa yhtyeessä sovitaan työnantajan ja muusikon kesken.


Soveltamisohje

Solistisella yhtyeellä tarkoitetaan vähintään 20-jäsenisestä orkesterista erotettua yhtyettä, johon kuuluu enintään neljäsosa orkesterin jäsenistä, kuitenkin enintään 13 jäsentä, ja joka erikseen muodostetaan kamarimusiikin tai siihen rinnastettavan musiikin esittämistä varten.


10 § Työskentely pienemmässä kokoonpanossa

Orkesterin jäsenen työtehtäviin voi kuulua poikkeuksellisesti myös pienemmässä kokoonpanossa soittaminen kaupungin järjestämässä yleisötyötehtävässä esimerkiksi koulussa tai päiväkodissa.

Edellä mainittua pienemmän pääsääntöisesti vähintään neljän muusikon kokoonpanossa soittamisen määrästä neuvotellaan paikallisesti muusikoiden luottamusmiehen kanssa. Jollei asiasta päästä yksimielisyyteen, työnantaja voi päättää asiasta, jos siihen on orkesterin toimintaedellytysten turvaamiseen liittyvä perusteltu syy.

Työskentelyyn pienemmässä kokoonpanossa sovelletaan orkesterin työaikaa ja työohjelmaa koskevia määräyksiä (työaikaluku 3 § – 6 §).

Jos tehtävä ei rinnastu vaativuudeltaan eikä muutoin III luvun 9 §:n tarkoittamaan työskentelyyn solistisessa yhtyeessä, ei tehtävää huomioida työn vaativuutta lisäävänä tekijänä. Tähän tilapäiseen tehtävään ei tule sovellettavaksi myöskään KVTES II 10 §:n määräykset.


Soveltamisohje

Yleisötyötehtävän tulee olla muusikon tehtäväksi sopiva soittotehtävä. Orkesterimuusikon työ on pääosin isossa kokoonpanossa soittamista ja yleisötyötehtävät ovat poikkeuksellisia. Pienemässä kokoonpanossa soittamiseen sovelletaan orkesterin työaikaa koskevia määräyksiä. Yleisötyötehtävässä soittaminen tulee sisältyä orkesterin jäsenen säännöllisen viikkotyöaikaan ja näille työtehtäville tulee varata riittävä harjoitteluaika.

IV luku Erinäisiä määräyksiä

11 § Soittimien kuljetus ja vakuuttaminen

1 mom. 

Työnantaja järjestää suurikokoisten soittimien kuten kontrabasson kuljetuksen harjoitus- ja/tai esiintymispaikalle. Orkesterin jäsenen joutuessa itse hoitamaan tällaisen kuljettamisen, maksaa työnantaja siitä aiheutuneet kulut KVTES:n liitteen 16 mukaan.

2 mom. 

Työnantaja vakuuttaa ne orkesterin jäsenen omistamat soittimet, joita hän käyttää työsopimuksensa mukaan työssään, ellei paikallisesti toisin sovita. Soittimien omistaja maksaa puolet vakuutusmaksusta.

12 § Luottamusmiehet

Kaupunginorkesterin jäsenet voivat orkesterikohtaisesti keskuudestaan valita luottamusmiehen edustamaan kaupunginorkesterin jäseniä suhteessa työnantajaan.


Soveltamisohje

KVTES VII luvun 8 §:n 3 momenttia sovelletaan, jos orkesterin jäseniä edustava luottamusmies joutuu työtehtävistä johtuvista syistä tekemään luottamusmiestehtäviä tämän virka- ja työehtosopimuksen 3 §:n työajan ylittävällä ajalla.

Kunta-alan tilapäisten muusikkojen työehtosopimus 2022–2025

1 § Soveltamisala

Tämä sopimus koskee kaupunginorkesterien tilapäisiä täysin ammattitaitoisia muusikoita.

2 § Palkkio 

Muusikoille maksetaan palkkio seuraavasti:

Julkisesta esityksestä

1.6.2022 lukien

145,18 €

1.10.2022 lukien

145,91 €

Esityksen kestäessä yli 3 tuntia, kutakin alkavaa puolta tuntia kohden

1.6.2022 lukien

24,18 €

1.10.2022 lukien

24,30 €

Harjoituksesta

1.6.2022 lukien

96,77 €

1.10.2022 lukien

97,25 €


Harjoituksen kestäessä yli 3 tuntia, kutakin alkavaa puolta tuntia kohden

1.6.2022 lukien

16,12 €

1.10.2022 lukien

16,20 €

Jos esitykseen liittyy välittömästi lyhyt harjoitus, harjoituspalkkiona maksetaan puolelta tunnilta harjoituksen alkamishetken ja konsertin alkamishetken väliseltä ajalta

1.6.2022 lukien

16,12 €

1.10.2022 lukien

16,20 €

3 § Korvaus erityisistä tehtävistä

Äänenjohtajan tehtävästä palkkio maksetaan 25 %:lla korotettuna. Mikäli muusikko joutuu toimimaan konserttimestarina, palkkiosta sovitaan etukäteen erikseen. Muusikolle, joka työsopimuksensa mukaisesti soittaa useampaa kuin yhtä soitinta, maksetaan palkkio 15 %:lla korotettuna.

4 § Korvaus lyhyistä esityksistä

Jos samana päivänä on useita lyhyitä esityksiä (esim. koululaiskonsertti), joiden väliin jäävä aika on enintään kaksi tuntia, maksetaan muusikolle ensimmäistä esitystä seuraavista esityksiltä palkkiona euroissa:

Korvaus lyhyistä esityksistä

1.6.2022 lukien

72,58 €

1.10.2022 lukien

72,94 €

5 § Korvaus esiintymisestä työssäkäyntialueen ulkopuolella

Työssäkäyntialueen ulkopuolella työskentelevälle muusikolle palkkio maksetaan vähintään yhdestä esityksestä ja kahdesta harjoituksesta. Jos esityksen ja sen uusinnan väliin jää yksi tai useampi päivä, uusinnasta maksetaan yhden esitys- ja yhden harjoituspalkkion suuruinen palkkio. Uusintaesityksen yhteyteen voidaan sijoittaa samana päivänä harjoitus, joka sisältyy tähän maksuun.

6 § Korvaus esiintymisestä musiikkiteatterissa

Oopperassa, operetissa tai muussa musiikkiteatterissa esiintymisestä maksetaan palkkio pääharjoituksista ja muista harjoituksista kuten esityksestä, jos soittaminen on kiinteässä yhteydessä näyttämötoimintaan.

7 § Sunnuntaityökorvaus

Sunnuntaina tehdystä työstä maksetaan 100 prosentilla korotettu palkka.

8 § Vuosilomakorvaus

Vuosilomakorvaus maksetaan vuosilomalain mukaan.

Jos muusikko saa samanaikaisesti vuosilomaa, lomakorvausta tai lomarahaa saman työnantajan muun palvelusuhteen perusteella, hänellä ei ole oikeutta tässä pykälässä tarkoitettuun lomakorvaukseen.

9 § Matkakustannusten korvaukset

Matkakustannusten korvaukset ja päivärahat määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen liitteen 16 mukaisesti.

10 § Palkkioiden maksu

Palkkion määrä ja palkkion maksuajankohta ilmoitetaan muusikolle työsopimusta solmittaessa.

Palkkio maksetaan muusikolle työsuhteen päättymistä lähinnä seuraavana normaalina palkanmaksupäivänä kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua työsuhteen päättymisestä.


Soveltamisohje

Jos palkanmaksun estyminen johtuu muusikosta johtuvasta syystä, määräaika alkaa esteen lakkaamisesta.