Muusikot, voimassa 1.2.2017 lukien

Kunnalliset muusikkojen virka- ja työehtosopimukset koskevat kaupunginorkestereissa työskenteleviä muusikkoja ja kapellimestareita. Sopimusten piirissä on noin 700 viranhaltijaa ja työntekijää.

Verkkojulkaisun ISBN 978-952-293-440-6

Muutokset

Huom. (11.4.2017) Painetussa kunnallisten muusikkojen virka- ja työehtosopimuksessa on painovirhe sivulla 17: Kunnallisten tilapäisten muusikkojen työehtosopimus 2017, 2 § ja sivulla 19, 4 §. Virheet on korjattu tähän kirjan verkkoversioon.

Kunnallisten muusikkojen virka- ja työehtosopimusten 2017 allekirjoituspöytäkirja

1 § Työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta koskevan neuvottelutuloksen toteuttaminen kunta-alalla

Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisten muusikkojen virka- ja työehtosopimusten soveltamisalalla työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutulos 29.2.2016 Kilpailukykysopimukseksi.

2 § Sopimuksen voimassaoloaika ja sopimuksen mahdollinen irtisanominen

Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.2.2017–31.1.2018.

Sopimuksen voimassaolo jatkuu 31.1.2018 jälkeen vuoden kerrallaan, jollei sitä kirjallisesti irtisanota viimeistään kuusi viikkoa ennen sopimuskauden päättymistä.
Irtisanomisesta huolimatta tämän sopimuksen määräykset ovat voimassa, kunnes yhteisesti todetaan neuvottelujen uudesta sopimuksesta päättyneen tai joku sopijaosapuoli kirjallisesti ilmoittaa katsovansa neuvottelut päättyneiksi.

3 § Palvelussuhteen ehtojen muutokset

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta koskevan neuvottelutuloksen perusteella ei tehdä palkkaa tai muita kustannusvaikutteisia työehtoja koskevia muutoksia, poikkeuksena ovat 4 §:ssa ja 5 §:ssa sovitut rakenteelliset muutokset.

4 § Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutuloksen edellyttämät rakenteelliset muutokset

1 mom. Lomarahan vähentäminen

 Kilpailukykyä koskevassa neuvottelutuloksessa sovitusta lomarahojen vähentämisestä 30 prosentilla nykyisestä tasosta lomanmääräytymisvuosien 2016–2017 ja 2017–2018 sekä 2018–2019 osalta on sovittu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja pääsopijajärjestöjen 31.5.2016 allekirjoitetussa erillisessä virka- ja työehtosopimuksessa.

Erillinen virka- ja työehtosopimus on allekirjoituspöytäkirjan liitteenä 1.

Kunnallisten muusikkojen virka- ja työehtosopimusten soveltamisalalla sovelletaan ko. määräaikaisen sopimuksen määräyksiä (poislukien määräykset 4 § ja 5 §) voimassa oloajalla 1.2.2017–30.9.2019.

2 mom. Työajan pidentäminen

Kilpailukykysopimusta koskevassa neuvottelutuloksessa sovitusta vuosittaisen työajan pidentämisestä keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista ansiotasoa muuttamatta on sovittu tässä virka- ja työehtosopimuksessa.

Tilapäisten muusikkojen osalta on sovittu tarkasteltavan näiden sopimusmääräysten toimivuutta sopimuskauden aikana.

5 § Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutuloksen edellyttämä paikallisen sopimisen edistäminen

Kilpailukykysopimusta koskevassa neuvottelutuloksessa sovitusta paikallisen sopimisen edistämisestä on sovittu tässä virka- ja työehtosopimuksessa.

Kunnallisten muusikkojen virka- ja työehtosopimusten soveltamisalalla noudatetaan soveltuvin osin Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja pääsopijajärjestöjen laatimaa yhteistä ohjeistusta. Muistio ei ole osa muusikkojen virka- ja työehtosopimusta.

Paikallisesta sopimisen edistämisestä tehty muistio on tämän allekirjoituspöytäkirjan liitteenä 2.

6 § Ammattiyhdistysjäsenmaksujen periminen  

Työntekijät

Ammattiyhdistyksiin kuuluvien työntekijöiden jäsenmaksujen perinnässä noudatetaan 9.4.1997 annettuja ohjeita (Kunnallisen työmarkkinalaitoksen yleiskirje 11/1997).

7 § Jatkuva neuvottelumenettely

Sopijaosapuolet noudattavat sopimuskauden aikana jatkuvan neuvottelu-menettelyn periaatteita osapuolten esille ottamissa virka- ja työehto-sopimusasioissa.

8 § Työryhmät

Sopijaosapuolet ovat sopineet jatkavansa edellisellä sopimuskaudella asetetun työryhmän työskentelyä.

Työryhmän tehtävänä on selvittää sellaisten esitysten kokonaisvaltaisten tekijänoikeuksien ostamista (ns. mediakorvaukset), jotka liittyvät mm. internetin käyttöön, radiointeihin ja televisiointeihin sekä levytyksiin.

Lisäksi on sovittu tarkasteltavan soitinkorvausten tasoa sekä käsitellä muita sopijaosapuolten tärkeiksi katsomia kysymyksiä.

9 § Sopimuksen raukeaminen

Tämän virka- ja työehtosopimuksen voimaantulo edellyttää kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen toteavan 13.6.2016, että 29.2.2016 tehdyllä neuvottelutuloksella työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimukseksi on riittävä kattavuus ja keskusjärjestöt allekirjoittavat Kilpailukykysopimuksen.

Helsingissä 20. kesäkuuta 2016

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

SUOMEN MUUSIKKOJEN LIITTO RY
 


Liite 1

Virka- ja työehtosopimus lomanmääräytymisvuosien 2016–2017, 2017–2018 ja 2018–2019 lomarahasta

1 §

1 mom. 

Tätä virka- ja työehtosopimusta sovelletaan

  • kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen,
  • kunnallisen opetusalan virka- ja työehtosopimuksen,
  • kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen,
  • kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen sekä
  • kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen

soveltamisaloihin kuuluvaan henkilöstöön.

2 mom.  

Tätä työ- ja virkaehtosopimusta sovelletaan 2 §:ssä mainituilta lomanmääräytymisvuosilta ansaittuun lomarahaan siitä riippumatta, mitä lomarahasta määrätään 1 momentissa mainituissa virka- ja työehtosopimuksissa.

2 §

1 mom. 

Tätä työ- ja virkaehtosopimusta sovelletaan lomanmääräytymisvuosilta 2016–2017 ja 2017–2018 ansaittavaan lomarahaan.

2 mom.  

Lomanmääräytymisvuoden 2018–2019 osalta ansaittavaan lomarahaan sovelletaan kilpailukykysopimusta, jonka mukaan julkisen sektorin (valtion, kunnan, kirkon, Kelan, Kevan ja Suomen Pankin) lomarahoja vähennetään 30 prosentilla nykyisestä tasosta. Vähennys koskee 2017–2019 päättyvien lomanmääräytymisvuosien aikana ansaittuihin vuosilomiin liittyviä lomarahoja.

3 §

Viranhaltija/työntekijä ansaitsee jokaiselta täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta lomarahaa, jonka suuruus on

  1. 4,2 % kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen IV luvun 5 §:n 2 momentin 1 kohdan tapauksissa,
  2. 3,5 % kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen IV luvun 5 §:n 2 momentin 2 kohdan tapauksissa,
  3. 2,8 % kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen IV luvun 5 §:n 2 momentin 3 kohdan tapauksissa,

lomanmääräytymisvuotta seuraavan heinäkuun varsinaisesta kuukausipalkasta.

4 §

Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen 55 §:n 2 momentissa vuosilomapalkka lasketaan edellä 2 §:ssä tarkoitettujen lomanmääräytymisvuosien vuosiloman osalta kertomalla TTES:n 35 § 1 momentin mukaan laskettu keskituntiansio luvulla 1,35 sekä 55 §:n 5 momentin 2 kappaleessa ja 6 momentin 2 kappaleessa tarkoitetussa tilanteessa luvulla 0,35.


Soveltamisohje

Tämän pykälän määräyksiä sovelletaan tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen vuosilomapalkan laskemiseen riippumatta siitä, milloin 2 §:ssä tarkoitetuilta lomanmääräytymisvuosilta ansaittu vuosiloma pidetään.


5 §  

Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen liitteiden 11 (Lasten ja nuorten taidekoulu, 10 § 3 mom.), 12 (Kansalaisopisto, 16 §) sekä 13 (Kansanopisto, 13 §) tuntiopettajien lomaraha määräytyy (lomarahan edellytysten täyttyessä) seuraavasti:

35 %  x

Lomakorvaus

työvuodelta

x

Ne kuukaudet, joissa 14 työpäivää
tai 35 oppituntia

 

Työsuhteen keston kuukaudet

6 §

Tämä sopimus koskee myös lomakorvauksen yhteydessä maksettavaa lomarahaa.

7 § 

Tähän sopimukseen sidottu ei saa sopimuksen voimassa ollessa ryhtyä työtaistelutoimenpiteisiin sopimuksen pätevyydestä, voimassaolosta tai oikeasta sisällöstä taikka sopimukseen perustuvasta vaatimuksesta syntyneen riidan ratkaisemiseksi, voimassaolevan sopimuksen muuttamiseksi tai uuden sopimuksen aikaansaamiseksi.

8 § 

Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.2.2017–30.9.2019. Tämä sopimus ei ole irtisanottavissa. Mikäli tämän sopimuksen 2 §:n mukaista lomarahaa maksetaan sopimuksen voimassaoloajan päättymisen jälkeen, lomarahan suuruus määräytyy 3 §:n mukaisesti.

9 § 

Tällä virka- ja työehtosopimuksella ei ole jälkivaikutusta.

10 § Sopimuksen raukeaminen

Tämän virka- ja työehtosopimuksen voimaantulo edellyttää kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen toteavan 13.6.2016, että 29.2.2016 tehdyllä neuvottelutuloksella työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimukseksi on riittävä kattavuus ja keskusjärjestöt allekirjoittavat Kilpailukykysopimuksen.

Helsingissä 31. toukokuuta 2016

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO RY

KUNTA-ALAN UNIONI RY

KUNTA-ALAN KOULUTETTU HOITOHENKILÖSTÖ KOHO RY

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY

I luku Yleinen osa

Kunnalliset kuukausipalkkaiset muusikot 2017

1 § Soveltamisala

1 mom. 

Tämä sopimus koskee toistaiseksi voimassa olevassa ja vähintään neljän viikon palvelussuhteessa olevia kaupunginorkesterien, kaupunginkvartettien ja kaupunginteattereiden orkesterien muusikoita. Tätä sopimusta voidaan soveltaa perustellusta syystä luottamusmiehen suostumuksin myös vähintään kahden viikon palvelussuhteeseen siten kuin työnantaja ja muusikko sopivat.


Soveltamisohje

Tässä sopimuksessa tarkoitettuja muusikoita nimitetään jäljempänä orkesterin jäseniksi.


2 mom. 

Orkesterin jäsenten palvelussuhteessa noudatetaan muuten soveltuvin osin kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) määräyksiä soveltamisohjeineen, lukuun ottamatta luvun III 2, 5–18, 19 § 2 mom., –25, 27–28 §:n määräyksiä.


Soveltamisohje KVTES:n V luvun 12 § 3 momentin soveltamisohjeeseen

KVTES:n V luvun (virka- ja työvapaat sekä perhevapaat) 12 § 3 momentin soveltamisohjeessa on todettu, että Kunnallinen työmarkkinalaitos suosittelee kunnille ja kuntayhtymille, että ne myöntävät pääsopijajärjestöjen ylimpien päättävien elinten kokouspäiville osallistumiseen virka- tai työvapaata säännöllisen työajan ansioita vähentämättä, milloin niissä käsitellään virka- tai työehtosopimusasioita ja milloin se on viraston tai laitoksen toiminnan kannalta mahdollista. Tällaisiksi ylimmiksi päättäviksi elimiksi katsotaan kaupunginorkesterien muusikkojen sopimusalalla Suomen Muusikkojen Liitto ry:n hallitus, liittovaltuusto ja liittokokous.

Soveltamisohje KVTES luku IV 18 § (voimassa 1.2.2017–30.9.2019)

Lomaraha lasketaan ja maksetaan KVTES:n lomarahamääräyksistä tehdyn erillisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.


2 § Työhönotto

1 mom. 

Orkesterin jäseneksi pyrkivän on suoritettava koesoitto. Asiantuntijalautakunta suorittaa hakijoiden ehdollepanon. Työnantajaa edustavien jäsenten lisäksi asiantuntijalautakunnassa on Suomen Muusikkojen Liitto ry:n edustaja, jonka matka- ja kokouskustannuksista vastaa ko. liitto.

2 mom. 

Työsuhteen ehdoista sovitaan yleensä kirjallisesti.

II luku Työaika

Kunnalliset kuukausipalkkaiset muusikot 2017

3 § Säännöllinen työaika

1 mom. 

Orkesterin jäsenen säännöllinen työaika on viikossa enintään 36 tuntia, josta vähintään kuusi tuntia varataan henkilökohtaista harjoittelua, työvälineiden kunnossapitoa sekä muuta soittokunnon ylläpitämistä varten.

2 mom. 

Henkilökohtaista harjoittelua ym. varten varattua kuuden tunnin aikaa ei oteta huomioon vuorokautista työaikaa laskettaessa lisä- tai ylityöperusteena.

3 mom. 

Säännöllinen työaika on vuorokaudessa enintään kuusi tuntia, jota voidaan kahtena päivänä viikossa pidentää yhdellä tunnilla.

4 mom. 

Niillä viikoilla, joihin sisältyy KVTES:n III luvun 7 §:n 2 momentissa mainittu arkipyhä työaika on 7 tuntia 12 minuuttia lyhyempi. Työajan lyhennys toteutetaan ao. viikolla tai jonain muuna aikana, jos toiminnalliset syyt sitä edellyttävät.

4 § Työajan sijoittelu ja työohjelma

1 mom. 

Kahden tunnin harjoituksen aikana on 15 minuutin tauko, kolmen tunnin harjoituksen aikana on 20 minuutin tauko, neljän tunnin harjoituksen aikana on yksi 15 ja yksi 20 minuutin tauko, viiden tunnin harjoituksen aikana on kaksi 15 minuutin taukoa ja yksi 20 minuutin tauko.

2 mom. 

Jos päivittäinen työaika jakautuu kahteen jaksoon, jaksojen välillä on vähintään kahden tunnin tauko. Pakottavissa tapauksissa, kuten työnantajan juhla- tai edustustilaisuuksissa tai vierailevista solisteista aiheutuvissa yllättävissä tilanteissa voidaan tästä poiketa. Tällöin jaksojen välinen aika katsotaan työajaksi.

3 mom. 

Osa-aikaisen orkesterin jäsenen päivittäistä työaikaa ei saa jakaa kolmea tuntia lyhyempiin jaksoihin.

4 mom. 

Työnantaja vahvistaa työohjelmaan 10 päivää vuodessa harjoitteluaikaa soittokunnon ylläpitämiseksi.


Soveltamisohje

Harjoitteluaika sijoitetaan vuosiloman/vuosilomaosien yhteyteen.


5 mom. 

Työohjelma annetaan tiedoksi orkesterin jäsenelle, mikäli mahdollista kuusi viikkoa kuitenkin vähintään 14 vuorokautta ennen kutakin työviikkoa.

6 mom. 

Tämän pykälän määräyksistä voidaan poiketa sopimalla luottamusmiehen kanssa.

5 § Poikkeuksellisen työajan korvaus

Orkesterin jäsenelle maksetaan kello 23.00 jälkeen tehdystä työstä ensimmäiseltä tunnilta 50 prosentilla ja seuraavilta tunneilta 100 prosentilla korotettu palkka.

6 § Tuntipalkan laskeminen

Tuntipalkka lasketaan jakamalla kalenterikuukauden varsinainen palkka luvulla 130.

7 § Vuotuisen työajan lisääminen (voimaan 1.2.2017)

1 mom.  

Vuotuista työaikaa lisätään keskimäärin 24 tuntia kokoaikaisella orkesterin jäsenellä. Vuoden 2017 aikana lisäys on kuitenkin keskimäärin 22 tuntia. Työajan lisäys toteutetaan ensisijaisesti lyhentämättä työaikaa 3 § 4 mom. mukaisilla arkipyhän sisältävillä viikoilla enintään neljä kertaa vuodessa. Lisäksi työaikaa voidaan lisätä lukematta 4 § 2 mom. mukaista jaksojen välistä aikaa työajaksi sekä toteuttaa lisäämällä viikoittaista työaikaa 30 minuutilla. Työajan lisäyksen toteuttaminen merkitään orkesterin jäsenille annettaviin työohjelmiin. Työajan lisäyksen toteuttamista seurataan vuotuisessa työaikakirjanpidossa.


Soveltamisohje

Osa-aikaisella orkesterin jäsenellä vuotuinen työajan lisäys toteutetaan suhteessa osa-aikaisuuteen.


2 mom.  

Työajan lisäyksen tavoista voidaan poiketa sopimalla asiasta luottamusmiehen kanssa.
 

III luku Palkkaus

Kunnalliset kuukausipalkkaiset muusikot 2017

8 § Peruspalkka

1 mom. 

Orkesterien jäseninä toimivien muusikoiden peruspalkat määrätään/sovitaan tehtävien perusteella tehtävänimikkeittäin seuraavasti:

 

 

1.7.2014, €/kk

1.7.2015, €/kk

1.2.2017, €/kk

4 43 01 21 8

I konserttimestari

2 553,08

2 560,48

2 576,87

4 43 01 22 8

Muut konsertti-
mestarit,
soolosoittaja
ja äänen-
johtaja

2 156,78

2 163,03

2 176,87

4 43 01 31 8

Varaäänen-
johtaja

1 988,15

1 993,92

2 006,68

4 43 01 32 8

Ensiviulun
soittaja

1 988,15

1 993,92

2 006,68

4 43 01 33 8

Soittaja

1 933,34

1 938,95

1 951,36

2 mom. 

Samaa tehtävää tekevien orkesterin jäsenten peruspalkkoja ei tule määritellä perusteettomasti erisuuruisiksi.

3 mom. 

Orkesterin jäsenelle, joka on soitinryhmänsä ainoa jäsen, maksetaan palkka vähintään kuten äänenjohtajalle. Jos soitinryhmässä on äänenjohtaja ja yksi tai useampia orkesterin jäseniä, maksetaan palkka yhdelle orkesterin jäsenelle varaäänenjohtaja -nimikkeen mukaisesti.

9 § Siirto vähemmän vaativaan tehtävään

Orkesterin jäsen, joka on täyttänyt 50 vuotta ja ollut orkesterin jäsenenä vaativassa tehtävässä 15 vuotta, voidaan suostumuksellaan työnantajan harkinnan mukaan siirtää vähemmän vaativaan tehtävään orkesterissa palkkaetuuksia vähentämättä.

10 § Työskentely solistisessa yhtyeessä

Työskentelystä solistisessa yhtyeessä sovitaan työnantajan ja muusikon kesken.


Soveltamisohje

Solistisella yhtyeellä tarkoitetaan vähintään 20-jäsenisestä orkesterista erotettua yhtyettä, johon kuuluu enintään neljäsosa orkesterin jäsenistä, kuitenkin enintään 13 jäsentä, ja joka erikseen muodostetaan kamarimusiikin tai siihen rinnastettavan musiikin esittämistä varten.


 

IV luku Erinäisiä määräyksiä

Kunnalliset kuukausipalkkaiset muusikot 2017

11 § Soittimien kuljetus ja vakuuttaminen

1 mom. 

Työnantaja järjestää suurikokoisten soittimien kuten kontrabasson kuljetuksen harjoitus- ja/tai esiintymispaikalle. Orkesterin jäsenen joutuessa itse hoitamaan tällaisen kuljettamisen, maksaa työnantaja siitä aiheutuneet kulut KVTES:n liitteen 16 mukaan.

2 mom. 

Työnantaja vakuuttaa ne orkesterin jäsenen omistamat soittimet, joita hän käyttää työsopimuksensa mukaan työssään, ellei paikallisesti toisin sovita. Soittimien omistaja maksaa puolet vakuutusmaksusta.

12 § Luottamusmiehet

Kaupunginorkesterin jäsenet voivat orkesterikohtaisesti keskuudestaan valita luottamusmiehen edustamaan kaupunginorkesterin jäseniä suhteessa työnantajaan.


Soveltamisohje

KVTES VII luvun 8 §:n 3 momenttia sovelletaan, jos orkesterin jäseniä edustava luottamusmies joutuu työtehtävistä johtuvista syistä tekemään luottamusmiestehtäviä tämän virka- ja työehtosopimuksen 3 §:n työajan ylittävällä ajalla.


 

 

 

 

 

 

Kunnallisten tilapäisten muusikkojen työehtosopimus 2017

1 § Soveltamisala

Tämä sopimus koskee kaupunginorkesterien tilapäisiä täysin ammattitaitoisia muusikoita.

2 § Palkkio (voimaan 1.2.2017)

Muusikoille maksetaan palkkio seuraavasti:

Julkisesta esityksestä
133,53 €

Esityksen kestäessä yli 3 tuntia 5 minuuttia, kutakin alkavaa puolta tuntia kohden
22,25 €
 
Harjoituksesta
89,01 €
 
Harjoituksen kestäessä yli 3 tuntia 5 minuuttia, kutakin alkavaa puolta tuntia kohden
14,82 €

Jos esitykseen liittyy välittömästi lyhyt harjoitus, harjoituspalkkiona maksetaan puolelta tunnilta harjoituksen alkamishetken ja konsertin alkamishetken väliseltä ajalta
14,82 €

3 § Korvaus erityisistä tehtävistä

Äänenjohtajan tehtävästä palkkio maksetaan 25 %:lla korotettuna. Mikäli muusikko joutuu toimimaan konserttimestarina, palkkiosta sovitaan etukäteen erikseen. Muusikolle, joka työsopimuksensa mukaisesti soittaa useampaa kuin yhtä soitinta, maksetaan palkkio 15 %:lla korotettuna.

4 § Korvaus lyhyistä esityksistä (voimaan 1.2.2017)

Jos samana päivänä on useita lyhyitä esityksiä (esim. koululaiskonsertti), joiden väliin jäävä aika on enintään kaksi tuntia, maksetaan muusikolle ensimmäistä esitystä seuraavista esityksiltä palkkiona euroissa:
66,76 €

5 § Korvaus esiintymisestä työssäkäyntialueen ulkopuolella

Työssäkäyntialueen ulkopuolella työskentelevälle muusikolle palkkio maksetaan vähintään yhdestä esityksestä ja kahdesta harjoituksesta. Jos esityksen ja sen uusinnan väliin jää yksi tai useampi päivä, uusinnasta maksetaan yhden esitys- ja yhden harjoituspalkkion suuruinen palkkio. Uusintaesityksen yhteyteen voidaan sijoittaa samana päivänä harjoitus, joka sisältyy tähän maksuun.

6 § Korvaus esiintymisestä musiikkiteatterissa

Oopperassa, operetissa tai muussa musiikkiteatterissa esiintymisestä maksetaan palkkio pääharjoituksista ja muista harjoituksista kuten esityksestä, jos soittaminen on kiinteässä yhteydessä näyttämötoimintaan.

7 § Sunnuntaityökorvaus

Sunnuntaina tehdystä työstä maksetaan 100 prosentilla korotettu palkka.

8 § Vuosilomakorvaus

Vuosilomakorvaus maksetaan vuosilomalain mukaan.

Jos muusikko saa samanaikaisesti vuosilomaa, lomakorvausta tai lomarahaa saman työnantajan muun palvelusuhteen perusteella, hänellä ei ole oikeutta tässä pykälässä tarkoitettuun lomakorvaukseen.

9 § Matkakustannusten korvaukset

Matkakustannusten korvaukset ja päivärahat määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen liitteen 16 mukaisesti.

10 § Palkkioiden maksu

Palkkion määrä ja palkkion maksuajankohta ilmoitetaan muusikolle työsopimusta solmittaessa.
Palkkio maksetaan muusikolle työsuhteen päättymistä lähinnä seuraavana normaalina palkanmaksupäivänä kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua työsuhteen päättymisestä.


Soveltamisohje

Jos palkanmaksun estyminen johtuu muusikosta johtuvasta syystä, määräaika alkaa esteen lakkaamisesta.