KT mukana Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa – tavoitteena nostaa toimintakyky Suomen vahvuudeksi
KT on yksi Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin pääkumppaneista. Muita pääkumppaneita ovat Suomen Olympiakomitea, työmarkkinakeskusjärjestöt EK, Akava, SAK ja STTK, Yle, Kuntaliitto sekä Deloitte. Konseptin tavoitteena on nostaa toimintakyky yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä palauttaa liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi.
Suomen Olympiakomitea, Yle, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt KT, EK, Akava, SAK ja STTK sekä Deloitte ovat käynnistäneet Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin, jonka tavoitteena on nostaa toimintakyky yhteiskunnallisen keskustelun keskiöön, muuttaa Suomessa asuvien ihmisten asenteita ja tapakulttuuria sekä palauttaa liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi.
Konsepti sai alkunsa, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastoi suomalaiset osallistumaan liikkumishaasteeseen. Haasteen taustalla oli huoli suomalaisten liikkumattomuudesta ja toimintakyvyn alenemisesta.
– Maailma ympärillämme on muuttunut tavalla, joka on vienyt meiltä suomalaisiltakin jalat alta. Liikkumattomuudesta ja paikallaanolosta on muodostunut vakava vitsaus. Suomessa tehdään paljon hyvää työtä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseksi, mutta nämä toimet eivät ole riittäneet kääntämään huolestuttavaa kehitystä. Tarvitsemme nyt todellisen ryhtiliikkeen ja aivan uuden otteen liikkeen palauttamiseksi arkeemme, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.
KT lupaa tukea henkilöstön hyvinvointia ja työssä jaksamista
Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin päämääränä on rakentaa koko kansakunnan yhteinen ilmiö, jolla saadaan aikaan täyskäännös ihmisten liikkumisessa ja toimintakyvyssä. Tähän muutokseen tarvitaan mukaan jokaista organisaatiota, järjestöä, yritystä ja työpaikkaa.
– Liikkumattomuudesta aiheutuu vuosittain miljardien eurojen kustannukset. Fyysinen kunto laskee lähes kaikissa ikäryhmissä, millä on väistämättä vaikutuksia työelämään ja työntekijöiden työ- ja toimintakykyyn. Työnantajan näkökulmasta henkilöstön liikkumiseen panostaminen on erittäin tärkeää. Se on osa vastuullista työnantajatoimintaa ja edistää henkilöstön hyvinvointia, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo.
Osana konseptia kerätään lupauksia, jotka johtavat konkreettisiin liikettä lisääviin toimiin eri organisaatioissa.
– KT lupaa tukea henkilöstönsä hyvinvointia ja työssä jaksamista. Lupaamme kannustaa henkilöstöämme liikkumaan työpäivän aikana, työmatkoilla ja vapaa-ajalla sekä tarjota heille konkreettisia keinoja liikunnan lisäämiseksi arjessa. Lisäksi kannustamme jäsenyhteisöjämme samaan, Jalonen kertoo.
Ilmoita organisaatiosi mukaan rakentamaan toimintakykyistä maata ja kansaa
Yhteisöillä, työpaikoilla ja kuntatoimijoilla on nyt erinomainen paikka toimia suunnannäyttäjinä.
– Haastamme nyt kaikki jäsenyhteisömme, eli kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet, hyvinvointiyhtymät ja niiden omistamat yritykset sekä sidosryhmämme mukaan rakentamaan toimintakykyistä maata ja kansaa. Uskon, että konseptin puitteissa jokainen toimija voi löytää omat tapansa tuottaa uusia käytänteitä liikkumisen edistämiseksi ja tehdä valintoja liikkuvamman arjen puolesta. Yhteisen toiminnan tarkoitus on tehdä konsepti näkyväksi, tunnistettavaksi ja vetovoimaiseksi. Ilmoittautumalla mukaan osallistuvat tahot saavat käyttöönsä konseptin tunnuksen, jota he voivat hyödyntää viestiessä liikkeen lisäämisestä, Jalonen kannustaa.
Muualla verkossa: