Suomeksi
Pressmeddelande

Kampanjen Tekojen tori premierar det bästa offentliga arbetet

Vilka är landets mest inspirerande arbetsplatser i kommunsektorn och i välfärdsområdena? Var finns den bästa framåtandan och utvecklingsivern? Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT och branschens huvudavtalsorganisationer uppmuntrar återigen de anställda i kommunerna och välfärdsområdena att dela med sig av sina utvecklingsåtgärder i portalen Tekojen tori 9.9−13.10.

Jaa ideasi Tejoken torilla. #TekojenTori.

I kampanjen kan alla som utvecklar arbetet i kommunerna och välfärdsområdena delta genom att beskriva hur arbetssätten och tjänsterna utvecklats på den egna arbetsplatsen. De vinnande utvecklingsåtgärderna prisbelönas under galan Tärkeissä töissä 3.12.2024.

– I stället för negativa nyheter behöver vi positiva utsikter för kommunerna och välfärdsområdena. Ett sätt att lyfta fram det offentliga arbetets värde och betydelse är att synliggöra utvecklings- och reformarbetet och belöna de arbetsplatser som trots utmaningar utvecklar sitt arbete och förbättrar tjänsterna för oss alla, säger Anna-Mari Jaanu, sakkunnig i arbetslivsutveckling.

Redan 1315 åtgärder och 150 organisationer med

Vid 2023 års gala premierades sammanlagt 56 olika utvecklingsåtgärder bland kommuner och välfärdsområden. Nu har sammanlagt 1315 åtgärder lämnats in till portalen Tekojen tori av 150 organisationer i kommun- och välfärdssektorn.

– Vi uppmuntrar arbetsplatser och organisationer att dela med sig av nya lösningar och tillvägagångssätt i arbetet och tjänsterna inom kommun- och välfärdssektorn på Tekojen tori. Genom att berätta om dem kan man bidra till förnyelse på andra arbetsplatser och få synlighet för utvecklingsarbetet på den egna arbetsplatsen, säger Anna-Mari Jaanu.

De mest inspirerande utvecklingsåtgärderna inom olika branscher och teman kommer att prisbelönas vid galan Tärkeissä töissä i Helsingfors 3.12.2024. Alla de utvecklingsåtgärder som registrerats på Tekojen tori före 13.10.2024 är med i tävlingen.

I utmanande tider behövs bra åtgärder. Vi ses på Tekojen tori!

Portalen Tekojen tori är en del av arbetslivsutvecklingen inom helheten Tärkeissä Töissä. Den drivs av Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT och kommunsektorns huvudavtalsorganisationer, dvs. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU, Offentliga sektorns union JAU och Social- och hälsovårdens förhandlingsorganisation Sote rf.

Mer på webben

#TärkeissäTöissä #TekojenTori

Anna-Mari Jaanu

sakkunnig, arbetsutveckling
Telefon:
+358 9 771 2727
Mobiltelefon:
+358 50 572 4620
E-post:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT
Ansvarsområden:
  • Arbetslivsutvecklingsprojekt